Monday, October 02, 2006

Miehitetyn Karjalan Pakolaiset vaatii maita Venäjältä eli miehittäjä-Ryssältä takaisin!

Miehitetyn Karjalan Pakolaiset vaatii maita Venäjältä
Julkaistu 2.10.2006 12:00 Nelosen uutiset

Suomen Karjalan Pakolaiset ry on liittynyt Venäjän Karjalaan jääneiden maiden palautusta vaativien joukkoon käynnistämällä asiasta valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.
Yhdistys haluaa oikeuden vahvistavan sen, että rajantakaisen Karjalan maat kuuluvat yhä niille, jotka omistivat ne ennen toista maailmansotaa.
Vaatimuksen pohjana on Tarton yliopistossa teetetty selvitys, jonka mukaan Neuvostoliitto ei kansallistanut Pariisin rauhansopimuksella haltuunsa saamia kiinteistöjä. Japanilta vallatuilla Kuriilien saarilla näin tehtiin.

Yhdistys muistuttaa myös Haagin sopimuksesta, jolla on suojattu yksityinen omistusoikeus sotatilanteessa. Venäjä liittyi siihen 1907.
Lisäksi vaatimuksessa viitataan korkeimman oikeuden viimevuotiseen ratkaisuun, joka koski Espoon ulkosaaristossa olevan Kytön saaren omistusoikeutta.
Yhdistys olisi voinut viedä kiistan oikeuteen myös Venäjällä, mutta katsoi ihmisoikeustuomioistuimen paremmaksi ratkaisuksi, koska sen mielestä Venäjällä ei ole tehokkaita oikeussuojakeinoja.



Seppo Lehto http://www.kavkaz.fi & http://www.aluepalautukset.blogspot.com yhtyy Pentti Linkolan arvioon komujen tyhmyydestن filosofiatapahtuman järjestelyiden osalta


https://aluepalautus.blogspot.com

-------------------

No comments: